Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

    10. a 11. apríl 2024 sme privítali na našej škole budúcich prvákov s rodičmi, pre ktorých boli tieto dni významné. Naši žiaci si pre nich pripravili krátke, no zároveň krásne vystúpenie, ktoré nám spríjemnilo Zápis do 1. ročníka. 

    Tešíme sa na Vás v septembri.

    Kolektív ZŠ Čičava

  • DEŇ RÓMOV

    „𝕹𝖊𝖍ľ𝖆ď 𝖓𝖆 𝖙𝖔, 𝖆𝖐ú 𝖒á č𝖑𝖔𝖛𝖊𝖐 𝖐𝖔ž𝖚, 𝖆𝖑𝖊 𝖕𝖔𝖟𝖊𝖗𝖆𝖏, 𝖆𝖐é 𝖒á 𝖘𝖗𝖉𝖈𝖊.“ 

    Dnešný deň, 8. apríl, patril Medzinárodnému dňu Rómov, oslavou rómskej kultúry a jej vplyvov na oblasti hudby, divadla, literatúry a tanca európskej kultúry. Pri tejto príležitosti sme si aj my všetci uctili a oslávili tento sviatok.

    Zavítala k nám materská škola Čičava, ktorá si pripravila krásne a milé vystúpenie v podobe spevu, tanca a potešili nás darčekom. Za spoluprácu počas celého dňa ďakujeme ochotným mamičkám, ktoré nám pripravili občerstvenie v podobe tradičnej oškvarkovej a vajíčkovej nátierky. A na záver sme si zasúťažili o najkrajšie nakreslenú rómsku vlajku.

    Veríme, že ste si tento deň, plný spevu, tanca a zábavy užili. 

    Kolektív ZŠ Čičava

  • VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY

  • OZNAM

  • KRÍŽOVÁ CESTA

    V stredu, 27.3.2024 pred veľkonočnými sviatkami si žiaci našej školy pripomenuli o kom a o čom sú veľkonočné sviatky. Pri modlitbe krížovej cesty a nesení kríža spoznali, že hlavnou osobou Veľkej noci je Ježiš Kristus a jeho obeta na kríži za nás.

    Prajeme Vám všetkým úprimné a krásne prežitie sviatkov, ktoré zmenili svet.

    Mgr. Anna Labanová

  • DOD 2024

    Dnes sa dvere našej školy otvorili pre všetkých predškolákov, rodičov a priateľov. Počas zážitkovej prehliadky mali možnosť si pozrieť nielen priestory a triedy 1. - 4. ročníka, ale aj knižnicu a počítačovú miestnosť. Žiaci a rodičia sa zapojili do rôznych aktivít a didaktických hier. V rámci veľkonočného tvorenia si spolu s našimi žiakmi odnášali svoje vytvorené práce. Poďakovaním bol milý darček od pani riaditeľky Mgr. Gabriely Mičejovej. 

    Tešíme sa, že sa v našej škole cítili nadšene a veríme, že sa čoskoro vidíme opäť na zápise. 

    Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí nám v dnešný deň pomohli a zapojili sa. Úžasným rodičom, žiakom, celému kolektívu ZŠ Čičava a rovnako všetkým, ktorí nás dnes navštívili. Na každom záleží. 

    Kolektív ZŠ Čičava

    Video spravovala: Mgr. Radoslava Petruňová

  • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    POZÝVAME VÁS NA DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ V ZŠ ČIČAVA.

    TEŠÍME SA NA VÁS.

     

  • SVETOVÝ DEŇ VODY

    22. marca celý svet oslavuje Svetový deň vody, ktorý nám pripomína význam tohto nenahraditeľného zdroja pre život na našej planéte. Voda je základným pilierom pre naše zdravie, životné prostredie a hospodárstvo. Je dôležité, aby sme si uvedomili, že s vodou je potrebné zaobchádzať šetrne, starať sa o jej kvalitu a neznečisťovať ju odpadom.

    Aj malé zmeny v našich každodenných návykoch môžu mať veľký vplyv, preto sme si tento vzácny deň pripomenuli so žiakmi zábavným tvorením a náučnými aktivitami.

    Nezabudnime na to, že každá kvapka sa počíta!

    Mgr. Radoslava Petruňová

  • PRVÝ JARNÝ DEŇ

    Začalo sa obdobie jari. Obdobie, kedy začínajú kvitnúť prvé jarné kvety, vonku spievajú vtáčiky a čoraz viac k nám prichádzajú teplé slnečné dni.

    Prvý jarný deň sme oslávili spoznávaním znakov a symbolov jari pomocou pracovných listov. Neskôr sa starší žiaci zapojili do jarného upratovania okolia školy. Tí mladší využili krásne slnečné počasie a na školskom dvore sa spoločne zahrali.

    Vitaj jar!

    Mgr. Magdaléna Fialová, Bc. Denisa Breznická, Stanislav Bužo

  • BIBLICKÁ OLYMPIÁDA

    Dňa 21.3.2024 sa žiaci zúčastnili okresného kola Biblickej súťaže v Nižnom Hrabovci. Naši žiaci súťažili v dvoch kategóriách. Podarilo sa im pekne umiestniť.

    V kategórii A – 1. a 2. ročník v Biblickej súťaži získali tretie miesto žiaci:

    Alex Bartko

    Klaudia Goroľová

    Anna Muchová

    V kategórii B – 3. a 4. ročník v Biblickej súťaži získali štvrté miesto žiaci:

    Jazmína Gáborová

    Daniela Muchová

    Nela Davidová

    Mladší žiaci boli len jeden jediný bod od druhého miesta. Veríme, že ak ešte trochu popracujeme, tak môžeme aj vyhrať. Gratulujeme k peknému umiestneniu. Na súťaž ich pripravovala Mgr. Anna Labanová a Bc.Ružena Jarková.

    Mgr. Anna Labanová

  • LITERÁRNA PORUBA

    Dňa 21.3.2024 nás víťazi školského kola reprezentovali na súťažnej prehliadke v prednese poézie a prózy v

    Dňa 21.3.2024 nás víťazi školského kola reprezentovali na súťažnej prehliadke v prednese poézie a prózy v Kamennej Porube.

    V 1. kategórii vystúpila s číslom 8 žiačka 2. A - Janka Bartková (pripravovala Mgr. Iveta Antušová).

    V 2. kategórii vystúpil s číslom 12 žiak tretieho ročníka - Marek Tomáš (pripravovala Mgr. Radoslava Petruňová).

    V 4. kategórii (próza) nás reprezentovala žiačka štvrtého ročníka Alexandra Mitáčová, ktorá získala ocenenie poroty a umiestnila sa na 2. mieste. Srdečne gratulujeme. (pripravovala Mgr. Magdaléna Fialová).

    Za pomoc pri príprave všetkých žiakov ďakujeme Mgr. Anne Labanovej.

    Všetkým žiakom patrí obrovská pochvala za statočnosť, odvahu a prekonanie strachu.

    Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

    Mgr. Iveta Antušová, Mgr. Radoslava Petruňová

  • PREDNES POÉZIE A PRÓZY

    Dňa 15. marca 2024 sa uskutočnilo v našej ŽŠ Čičava školské kolo v prednese poézie a prózy.

    Súťaže sa zúčastnili žiaci z jednotlivých ročníkov a tried. Žiaci recitovali z diel Alice Náhlikovej, Márie Ďuríčkovej, Jany Humeníkovej, Eleny Čepčekovej a ďalších autorov detskej literatúry. Výkony žiakov hodnotila porota, ktorú tvorili učitelia našej školy: Mgr. Iveta Antušová – vedúca MZ a Mgr. Anna Labanová.

    Žiaci nás obohatili svojím recitačným prejavom a umeleckým zážitkom.

    1. ročník – Alex Bartko

    2. A – Vanesa Husáková, Jana Bartková, Nikola Bartková

    3. ročník – Kamila Kurová, Marek Tomáš

    4. ročník – Alexandra Mitáčová, Daniela Muchová

    VYHODNOTENIE ŠKOLSKEJ SÚŤAZE

    Jana Bartková

    Marek Tomáš

    Alexandra Mitáčová

    Títo žiaci postúpili a budú nás reprezentovať na „Súťažnej prehliadke“ v prednese poézie a prózy, ktorá sa uskutoční 21. marca 2024 v Kamennej Porube.

    Mgr. Magdaléna Fialová, fotokoláž vytvorila Bc. Denisa Breznická

  • MDŽ

    Žena je slovo, ktoré skrýva v sebe čarokrásu, duchaplnosť i zmyselnosť.

    Bez Vás by bol svet pustý ako lúka bez kvetov, ako nočná obloha bez hviezd či ako srdce bez lásky. Ste jednou z tých, ktoré napĺňajú slovo žena krásnym pôvabom.

    Prajeme Vám pekný Medzinárodný deň žien a život plný úprimnej lásky a zaslúženej úcty.

    Mgr. Anna Labanová, Bc. Denisa Breznická

  • JARNÉ PRÁZDNINY

  • POJMOVÉ MAPY

    Jedným z efektívnych spôsobov ako si prehľadnejšie znázorniť učivo sú pojmové mapy. Žiaci vytvorili pojmové mapy k témam život rastlín, pôda, spôsoby ako šetriť vodou a lesné spoločenstvo, ktoré kombinovali obrázkami a textom.

    Mgr. Radoslava Petruňová, Stanislav Bužo

  • PRÍBEHY O ZIME

    V mesiaci február 2024 sme hľadali zimu v knihách. A veruže sme ju našli. Žiaci spoločne s triednymi učiteľkami prečítali krásne rozprávky a príbehy so zimnou tematikou v našej školskej knižnici. Napríklad - o Danke, Janke a medveďovi Demeterovi; o krtkovi v zime; o dievčatku so zápalkami; o Snehovej kráľovnej a Zasnežené rozprávky. Žiaci vytvárali leporelá, mini knižky a vlastné zimné knihy.

    Mgr. Magdaléna Fialová, prezentáciu fotiek vytvorila Mgr. Radoslava Petruňová

  • OBJÍMAJ SLOVAMI

    Je ľahké urobiť dobro pre človeka, ktorého poznáš. Ale povzbudivé slovo potrebuje každý človek nášho sveta a aj každý žiak. A potrebuje ho každý deň. Preto sme sa rozhodli urobiť radosť niekomu, koho nepoznáme. Neboli to prvoplánové slová a obrázky, ale práca, ktorá nás stála nemalé úsilie, keďže sme písali neznámym žiakom. Výsledky našej práce nás potešili nielen vtedy, keď sme vytvorili pohľadnice, ale aj vtedy keď sa pohľadnice z neznáma dostali k nám. Nezabudni, že práve tvoje milé slovo môže druhému urobiť krajší deň. Pozývame každého povzbudiť slovom niekoho v tomto svete. 

    Mgr. Anna Labanová 

  • VALENTÍN

    Tíško ako sen,

    prišiel Valentínsky deň.

    Preto Vám chceme zaželať,

    aby Vás mal každý rád.

    Nech Vás ráno láska budí,

    a nech ste s tým, kto Vás ľúbi.

    Mgr. Anna Labanová, Bc. Ružena Jarková

    Video spracovala Bc. Denisa Breznická

  • POVIANOČNÁ KALKULÁCIA

    V rámci finančnej gramotnosti sa žiaci 3. ročníka v úvode hodiny preniesli do obdobia Vianoc. Následne žiaci pracovali s letákmi supermarketov a vyberali potraviny a nápoje, ktoré na Vianoce kupovali s rodičmi. Vystrihnuté potraviny následne lepili do nákupného košíka a do zoznamu vypisovali ceny daných potravín. Žiaci si uvedomili, čo všetko musia rodičia zabezpečiť do domácnosti a aké výdavky to obnáša.

    Mgr. Katarína Demčáková

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola ČIČAVA
    Čičava 34
  • 0910900627

Fotogaléria